Ga terug naar de blogs pagina

Ingrediënten

Snackers 1 pak
kikkererwten 250 g
tahini 120 g
citroensap 60 ml
olijfolie 100 ml
teentje knoflook 1
water 4 EL
zout een beetje
karwij een beetje
zonnebloempitten een handvol
zeezout een beetje
peper een beetje

Bereiding

  • Laat de kikkererwten een nacht of een paar uur weken.
  • Doe de kikkererwten in een pan met koud water, breng ze aan de kook en laat ze ongeveer een uur lang koken.
  • Giet de kikkererwten af, meng ze dan met een mixer samen met de sesampasta, knoflook, citroensap, olijfolie en 2 eetlepels water.
  • Breng dit op smaak met komijn en zout
  • Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan zonder toevoeging van olie.
  • Smeer de hummus uit over de Snackers en versier ze met de zonnebloempitten, het zeezout en de peper.

Ga voor mee heerlijke glutenvrije recepten naar: www.schaer.com