Ga terug naar de blogs pagina

Italiaanse pasta: puurder dan puur

TerraSana maakt graag blij met goed en gezond eten. Heb je de nieuwe, glutenvrije pasta’s al gezien? Ze zijn kleurrijk, op traditionele wijze gemaakt en bevatten absoluut geen onnodige ingrediënten. Sterker nog, drie peulvruchtenpasta’s bestaan uit maar één ingrediënt: rode linzen, kikkererwten of groene erwten. En de smaak? Die is fantastisch.

Snelle maaltijd

Pasta’s staan voor gemak, en dat tillen we graag naar een hoger niveau. Deze peulvruchtenpasta’s heb je dan ook in 3-4 minuten klaar. Geen excuses, we vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een goede, gezonde maaltijd. Of je nu glutenvrij, suikervrij, vegetarisch of veganistisch eet.

Welke soorten zijn er?

Van de 12 unieke soorten pasta zijn 6 soorten glutenvrij. Allemaal bevatten ze 1 of 2 ingrediënten en water. Verder niets. Op de Veggie Food Fair kun je drie heerlijke soorten peulvruchtenpasta ontdekken:

  • Maccheroni di lenticchie rosse (100% rode linzen)
  • Gnocchetti di ceci (100% kikkererwten)
  • Pennette di piselli verdi (100% groene erwten)
Hoe je die ingewikkelde Italiaanse namen moet lezen? Pennette is een vorm van penne, piselli verdi betekent ‘groene erwten’. Eerst noemen we de pastavariant dus, dan het ingrediënt.

Traditioneel gemaakt

Naast water is slecht één ingrediënt nodig om deze pasta’s te maken. Verder niets. Bijzonder, toch? De productie van glutenvrije pasta is best moeilijk. Daarom is het voor de leverancier extra belangrijk om ingrediënten te gebruiken van bijzonder goede kwaliteit. Daarnaast blijft het een kunst om de goede hoeveelheid water te gebruiken, want een paar druppels water meer of minder kan al een enorm verschil maken in structuur en kwaliteit. Om alle bijzondere vormen te krijgen, maakt de producent gebruik van een bronzen mal. Hierdoor ontstaat die typisch Italiaanse pastastructuur, die de saus perfect op kan nemen. Uiteindelijk wordt de pasta 20 uur lang in de lucht gedroogd en met de hand verpakt. Authentieke Italiaanse pasta’s dus, maar met een bijzondere receptuur!

Zo is de pasta op z’n lekkerst

De peulvruchtenpasta’s zijn erg lekker om zowel koud als warm te eten. Je kunt ze gebruiken als basis voor een verrassende pastasalade, maar ook voor een klassieke Italiaanse pastamaaltijd. Wil je inspiratie voor lekkere recepten? Ga naar www.terrasana.nl of volg TerraSana op Facebook of Instagram.

100% biologisch

Bij TerraSana maken we al 35 jaar biologische producten waarvan je tot in je tenen voelt dat het klopt. Geen poespas maar pure en eerlijke producten. We houden van echt eten, waarmee je iets goeds doet voor jezelf én de wereld om je heen. Samen. Dat is positive eating!

Uitproberen?

Benieuwd geworden naar deze bijzondere peulvruchtenpasta’s? Bezoek TerraSana op de Veggie Food Fair, bij stand F06.